Shakespeare, Sonet 66

Prima premieră a Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara din acest an se joacă azi la Arad! Spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66”, în regia lui Kokan Mladenović, ajunge în această seară, de la ora 19, la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad.

cab1Scris în urmă cu peste 400 de ani, textul „Sonetului 66” de William Shakespeare este revizuit în cheia evenimentelor şi a problemelor sociale din 2017. Vom aista la peste o oră de de teatru clasic în limbile maghiară şi engleză (cu supratitrare în limba română), pe scena Sălii Mari a teatrului arădean, în timp ce scurgerea timpului va fi marcată prin numărătoarea inversă de pe un ecran electronic gândit ca parte din decor.

cab2Sub influența personajelor şi motivelor shakespeariene modelate de regizorul sârb, spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66” abordează câteva subiecte din actualitate, pornind de la fiecare vers al sonetului. Cu această ocazie vom observa cum trec prin lume (ceil)alți Othello, Macbeth, Richard al III-lea, Romeo și Julieta, Titus Andronicus, personaje shakespeariene care îşi au, încă, un soi de corespondenți în lumea de azi.

cab

Actorii vor păși pe scena teatrului arădean în cadrul celei de a cincea seri FITCA 23, dar și printre spectatori, într-o reprezentație bazată pe gesturi şi mişcare, în care textul vorbit este limitat la Sonetul 66. Echipa din Serbia care a pregătit spectacolul a fost completată de Irena Popović (muzică originală), Marija Kalabić (scenografie), Tatjana Radišić (costume), Andreja Kulešević (coregrafie), Goli Kornelia (dramaturgie) şi Szerda Zsofia (asistent regie).

Pe scenă vor urca Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika şi Tokai Andrea.

Un gând despre “Shakespeare, Sonet 66

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s